Hoe ontwikkelen wij ons zelf bij Vision Forward?

Bij Vision Forward vinden we het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Onze slogan is niet voor niets we innovate people. Dat houdt natuurlijk ook in dat we zelf daar het voortouw in nemen – wij ontwikkelen onszelf ook continu. Deze blog is de vijfde in deze categorie, waarin wij delen wat wij tot ons nemen om onszelf te ontwikkelen.

Wat gaan we precies delen?

Alle boeken, artikelen en podcasts die wij interessant vinden. Precies de zaken die online en offline rond dwalen, waar wij nut van hebben (gehad) in onze eigen, persoonlijke ontwikkeling delen we met jullie. Alles op het gebied van sales of leiderschap, of puur individuele doelstellingen.

De Vision Forward partner die nu zijn top 5 nuttige én leuke zaken gaat delen, is Jan!

Welk boek ben je nu aan het lezen?

“Oh, ik ben de hele tijd van alles en nog wat aan het lezen. Momenteel ben ik bezig in het boek Zandvoort, De Formule 1 Komt Thuis van André Hoogeboom. Formule 1 interesseert mij zeer, en dan tegenwoordig voornamelijk Max Verstappen. Dat is zo’n doelgerichte jongen, écht bijzonder om te zien! Heel knap ook om te zien wat hij allemaal al gedaan heeft, en hoe hij in staat is om mensen helemaal uit hun dak te laten gaan.

Ook vind ik snelheid gewoon mooi, en de doelgerichte innovatie die bij dat soort technische wonders in de F1 komen kijken. Toen ik 16 of 17 was, in 1973, toen ben ik naar de F1 in Zandvoort gegaan. Dat was de race dat Roger Williamson is overleden, dus dat heeft ook wel een heel ander soort impact gehad. En die oude liefde is eigenlijk wederom opgestart door Max Verstappen, iemand écht met het hart op de tong!”

Jan volgt graag de Formule 1!

Welk artikel heeft een positieve impact gehad op je?

“Ik kan echt genieten van de ‘ouderwetse’ krant. Voornamelijk de bijlages over de communicatieve of psychologische onderwerpen. Heerlijk vind ik dat.

Daarnaast ben ik momenteel een blog aan het volgen, van een vriend van mij. Zijn naam is Jan Driegen, en hij vertelt heel openhartig hoe hij z’n vrouw is kwijtgeraakt een paar geleden. Echt wel nare jaren gehad, maar nu loopt hij ‘zomaar’ tegen een nieuwe relatie aan in de USA. Daar schrijft hij samen met haar blogs over, wat, zeker omdat ik hem al heel lang goed ken, erg bijzonder is om te lezen. Er gebeurt echt wat moois tussen die twee mensen.

Leuk weetje: Zowel Jan als zijn nieuwe vlam kenden, zonder dat ze het wisten van elkaar, dezelfde persoon in Roemenië. Wat een toeval! Dat is voor mij wel een extra bevestiging dat wij mensen altijd in contact staan met elkaar, zonder dat we daar per sé bewust van zijn.”

Welke podcast zou je aanraden?

“Eigenlijk luister ik geen podcasts, op ééntje na. Dat is de Stemming van Vullings en van der Wulp, in de periodes van de Tweede Kamerverkiezingen. Zij maken relatief droge stof toch altijd bijzonder interessant, leuk, en nuttig.”

Welke app gebruik je veel?

“Dat zijn voornamelijk LinkedIn en Whatsapp voor het zakelijke contact. Het is natuurlijk logisch om die apps te gebruiken, zowel voor artikelen, blogs, en natuurlijk connecties, als de communicatie met die connecties. Daarnaast gebruik ik de Volkskrant app en de NOS app voor verder (zakelijk) nieuws.”

Op welke nieuwsbrief ben je geabonneerd?

“Natuurlijk volg ik alles van Vision Forward, dat snap je!
Daarnaast volg ik graag de updates rondom klanten van mij. Ik vind het gewoon interessant om te lezen en te volgen wat daar gebeurt. Dat zijn bijvoorbeeld Burgers Carrosserie uit Aalsmeer en PowerQ uit Rotterdam.”