Hoe ontwikkelen wij ons zelf bij Vision Forward?

Bij Vision Forward vinden we het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Onze slogan is niet voor niets we innovate people. Dat houdt natuurlijk ook in dat we zelf daar het voortouw in nemen – wij ontwikkelen onszelf ook continu. Deze blog is de vijfde in deze categorie, waarin wij delen wat wij tot ons nemen om onszelf te ontwikkelen.

Wat gaan we precies delen?

Alle boeken, artikelen en podcasts die wij interessant vinden. Precies de zaken die online en offline rond dwalen, waar wij nut van hebben (gehad) in onze eigen, persoonlijke ontwikkeling delen we met jullie. Alles op het gebied van sales of leiderschap, of puur individuele doelstellingen.

De Vision Forward partner die nu zijn top 5 nuttige én leuke zaken gaat delen, is Joost!

Welk boek ben je nu aan het lezen?

“Momenteel lees ik “De wereld van morgen” van futuroloog Richard van Hooijdonk. Hij beschrijft daarin de impact van de technologische ontwikkelingen op ons leven, verdeeld over 9 verschillende thema’s. Gezien mijn werkervaring binnen de automotive is dit het thema dat mijn meeste interesse wekt. Daar lees ik veel over, ga naar events en denk veel na over de effecten op de huidige automotive bedrijven en hun rol in de bedrijfskolom. Daar gaat door de technologische ontwikkeling, denk aan elektrische, autonome, gedeelde en verbonden mobiliteit, enorm veel veranderen. En dat is dichterbij dan veel mensen denken.

De Wereld van Morgen, door Richard van Hooijdonk.

Het volgende boek ligt al klaar namelijk “Brain Balance” van Charlotte Labee. De passie en het enthousiasme dat zij uitstraalt werkt aanstekelijk op mij. En het onderwerp, namelijk onze hersenen, vind ik heel erg interessant en zij weet dat in begrijpelijke taal uit te leggen.

Naast vakinhoudelijke boeken vind ik biografieën interessant om te lezen en dan bij voorkeur van sporters.”

Welke lezing heeft een positieve impact op je gehad?

“Omdat ik veel naar seminars en evenementen ga zie ik veel sprekers en omdat ik zelf natuurlijk train let ik veel op non-verbale communicatie. Het knapste vind ik als het een spreker lukt om echte humor toe te voegen aan het verhaal en dat zijn er maar weinigen gegeven, dat is een talent. Ooit was ik bij een presentatie van iemand die blind bleek te zijn, wat er toen in de zaal en bij mij gebeurde was indrukwekkend. Iedereen in de zaal werd geblinddoekt en toen moesten we onderling contact maken, dat onbevooroordeelde naar anderen ‘kijken’ en van anderen naar jezelf was voor mij echt een eye-opener.”

Welke podcast zou je aanraden?

“Om eerlijk te zijn luister ik weinig podcasts, maar dat is ook het onbekende. Wel luister ik de podcast Omdenken en De Nationale Autoshow van BNR Radio graag. Daarnaast ben ik groot fan van YouTube, daar zit ik stiekem aardig wat uurtjes achter. En dan vind ik o.a. de TEDTalks erg leuk om te kijken; niet te lang, goed voorbereid en daar staan alleen mensen die ook echt iets te vertellen hebben, hoe klein het soms ook lijkt te zijn. Ook vind ik het gaaf om inspirerende sprekers over gedrag, communicatie en de werking van onze hersenen te bekijken.”

Omdenken!

Welke apps gebruik je veel?

“Ik ben wel redelijk verslaafd aan LinkedIn. Dat is voor mij een belangrijk platform om met mijn (potentiële) klanten en relaties in contact te staan. Zelf leer ik er ook steeds actiever mee om te gaan en dan is het leuk om te zien wat de impact is. Daarnaast bekijk ik de NuSport app veel om op de hoogte te blijven van de headlines in de sport.”

Op welke nieuwsbrieven ben je geabonneerd?

“Gezien mijn interesse in de automotive ben ik op meerdere branche gerelateerde nieuwsbrieven geabonneerd zoals After Sales Magazine en Automobiel Management. Zo blijf ik goed op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen en kan ik dat gebruiken in mijn gesprekken met klanten. Daarnaast vind ik de ondernemerscolleges van Baker Tilly erg interessant om te bekijken.”