Werknemers krijgen tijd en geld voor training. Toch doet driekwart er niets mee. Waarom?

[Dutch only]

Hoe kan het dat werknemers wel de ruimte krijgen van werkgevers om cursussen te volgen, maar het niet doen? Zou het kunnen komen dat de manier waarop de cursussen gegeven worden, simpelweg niet aanspreekt?

Vaak is het zo dat de manager zegt dat je op cursus moet, en hoe voelt dat in eerste instantie? Waarschijnlijk iets in de trend van: “Ik ben niet goed genoeg, ik moet beter worden.” Dat stimuleert natuurlijk niet. Of het nou gaat om leadership development, sales training, of personal development, dat maakt niet zo veel uit.

abstract art dark 326496 1 1 | Vision Forward International

Wat is dan wél effectief?

Begin met de persoon zelf. Wanneer deze de overtuiging heeft dat alle cursussen nuttig zijn, is dat al een mooie start. Maar wat gaat nou écht het verschil maken? Geef de deelnemers inzicht in henzelf, en hoe zij (onbewust) in de wereld staan. Waarom? Inzicht in de eigen persoon stimuleert de intrinsieke motivatie om te ontwikkelen. Vervlecht je dit vervolgens met de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor de werknemer of manager om succesvol te worden, dan heb je iets moois te pakken.

Natuurlijk doen wij dat al jaren zo, en vanwege de resultaten die wij al jaren zien, weten we dat we op de goede weg zijn. Wij zien het in de terugkoppelingen van de deelnemers, en de resultaten van de organisatie waar ze werken. Ook hun customer experience zegt het hoop. Meer weten? Neem contact met ons op!

#subconscious #nerdsofhumandevelopment #training #ontwikkeling #development #sales #leadership #goals #neuro

Voor het originele artikel, klik hier.