Ben je impulsief of geduldig, een controlfreak of neuroot? Een dna-test kan aantonen voor welke karaktereigenschappen je aanleg hebt.

Hoeveel van jouw karakter is te herleiden vanuit het DNA? Daar kun je nu achter komen, op basis van een dna-kit van Onderzoeksinstituur Omnigen.

“Vanaf 14 februari kan iedereen zijn of haar dna laten analyseren op twaalf persoonlijkheidskenmerken. Je krijgt thuis tegen betaling een dna-kit en stuurt wangslijm terug. Onderzoeksinstituut Omnigen analyseert het dna en maakt vervolgens een persoonlijk rapport.”

jj ying 236821 unsplash 1 | Vision Forward International

“De mens is voor 99,9 procent genetisch gelijk. Omnigen kijkt alleen naar de unieke karaktereigenschappen die in 0,1 procent van het dna opgeslagen liggen. Daaruit worden genetische varianten gefilterd, waar in de wetenschap een verband wordt gelegd met bepaalde eigenschappen.”

“Je kunt op basis van alleen genetische varianten niet zeggen hoe iemand is’’, zegt directeur Berry Kriesels van Omnigen. ,,Dat zullen we nooit beweren. Het is een indicatie of je voor een bepaalde eigenschap verhoogde aanleg hebt. Persoonlijkheidskenmerken zijn ook afhankelijk van de omgeving.’’

#subconscious #dna #nerdsofhumandevelopment

Voor het originele artikel, klik hier.