team building

scan me 1 | Vision Forward International

Vision Forward Icon 11 3 | Vision Forward International

Het wordt wel eens gezegd dat het geheel meer is dan de som der delen.

Duizenden boeken, artikelen, en quotes zijn er geschreven over het belang van team work, van samenwerken. We juichen voor onze sportteams, maar in onze bedrijven leeft vaak de onbewuste overtuigingen dat mensen wel gemotiveerd raken van een doelstelling en wat KPI’s. 

iStock 493236856 1 5 | Vision Forward International
Dat is een flinke aanname, en meestal is het een illusie. Ziet en begrijpt iedereen de Doelstellingen op eenzelfde manier? In hoeverre zijn de KPI’s bevorderlijk voor hoe de teams samen werken? In hoeverre zijn de KPI’s bevorderlijk voor de uitmuntende ervaringen van de klant? Inspireren ze een dieperliggende betekenis of nut, of zijn het slechts checks voor in een spreadsheet? Hoe onze teams communiceren bepaalt de mate van vertrouwen. Hoe zit dat met jouw teams? Niet alleen binnen elk individueel team, maar ook binnen de multidisciplinaire teams? Als mensen elkaar niet vertrouwen, is een van de eerste indicatoren het vermijden van conflicten. Als teamleden bang zijn voor conflicten, spelen er minstens twee dingen. Ze zijn gestopt met het vertrouwen van collega’s, en sommigen, zo niet allen, zullen zich terugtrekken van teamdoelstellingen – ze zijn alleen bezig met persoonlijk overleven.

Benieuwd wat dit voor jouw mensen, jouw business, en daarmee voor jouw klanten kan betekenen?

Laten we eens praten.

Wat ga jij doen om ervoor te zorgen dat jouw teamleden intrinsiek gemotiveerd zijn om samen voorwaarts te gaan? Aangezien onze markten en omstandigheden evolueren, en wij innoveren om aan de altijd veranderende behoeften te voldoen, moeten we ook continu onze teams inspireren en motiveren om onvoorwaardelijk standvastig te blijven in het realiseren van onze gezamenlijke missie. In deze tijden waarin KPI’s en functioneringsrapporten een aanzienlijke invloed hebben op wie er promotie gaat krijgen en wie niet, is het absoluut noodzakelijk dat teams samenwerken als één samenhangend geheel. Hoe verantwoordelijk zijn de individuele teamleden voor hun eigen bijdrage aan de teamresultaten? Hoe meet je dit?
De aanpak van Vision Forward is gebaseerd op de vooronderstelling dat de beste teams goed zijn in het omarmen van verschillen. Niet alleen als het gaat om ideeën en meningen, maar ook de verschillende gedragsstijlen. Teams hebben altijd een soort van managementstructuur nodig, maar ze hebben vrijheid nodig om zichzelf te organiseren. Sommigen zijn gedreven door de taak die voor hen ligt, terwijl anderen gemotiveerd raken van het helpen van anderen. Wat de persoonlijkheidsmix ook is, het komt altijd neer op hoe teamleden interacteren en hoe ze gemanaged worden. Met de veranderende dynamieken op de werkplek, zowel cultureel, qua leeftijd, technisch, of qua business expertise, is het noodzakelijk dat onze teams net zo snel innoveren als onze klanten. Misschien wel sneller. Geïnteresseerd om meer te leren? Neem contact met ons op!
iStock 490926205 1 7 | Vision Forward International
image001 9 | Vision Forward International

Kantooruren

M-V: 08.00 - 17.00
Zat: Gesloten
Zon: Gesloten

Bezoek ons

Vision Forward International BV
Hollandse Hout 358
8244 GR Lelystad

Neem contact op

+31 (0)320 – 844 170
info@visionforward.nl

Neem contact op

Vision Forward International BV
Hollandse Hout 358
8244 GR Lelystad

+31 (0)320 – 844 170
info@visionforward.nl