Hoe ontwikkelen wij ons zelf?

Bij Vision Forward vinden we het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Onze slogan is niet voor niets we innovate people. Dat houdt natuurlijk ook in dat we zelf daar het voortouw in nemen – wij ontwikkelen onszelf ook continu. Deze blog is de eerste uit een nieuwe categorie, waarin wij delen wat wij tot ons nemen om onszelf te ontwikkelen.

Wat gaan we precies delen?

Alle boeken, artikelen en podcasts die wij interessant vinden. Precies de zaken die op het Internet rond dwalen, waar wij nut van hebben (gehad) in onze eigen, persoonlijke ontwikkeling delen we met jullie. Alles op het gebied van sales of leiderschap, of puur individuele doelstellingen.

De eerste Vision Forward partner die zijn top 5 nuttige én leuke zaken gaat delen, is Mark.

Welk boek ben je aan het lezen?

“Vorige week hebben we met Vision Forward een hele inspirerende interne trainingsdag gehad. Daarin zijn we echt de diepte ingegaan van het onbewuste. Van daaruit heb ik dit weekend het boek Kleine Ego’s, Grote Zielen van Elly Voorend en Piet van Haaster er weer bij gepakt.”

“Zij schrijven op een zeer toegankelijke wijze welke onbewuste overtuigingstypen er zijn. Het mooie voor mij is dat er, elke keer als ik het boek er bij pak, weer nieuwe inzichten ontstaan. Het is ook mijn ‘Enneagram-bijbel’ en ik gebruik dit boek dan ook vaak als naslagwerk.”

Welk artikel heeft een positieve impact gehad op je?

“Ik kwam kort geleden per toeval op een stuk uit NRC over de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett. Hij schrijft nogal stellig over menselijke blind-heden. Ondanks dat ik het fundament van zijn verhaal al wist, werd me toch weer duidelijk hoe de mens zichzelf overschat.”

“We denken allemaal dat we absoluut uniek zijn en volledig vrij zijn in alle keuzes die we maken. En Daniel Dennett stelt dat de menselijke geest een optelsom is van ontelbaar kleine mentale machientjes. Dennett is niet bang voor straffe uitspraken en 1 springt er voor mij tussenuit: Wij mensen vinden onszelf heel slim, maar normaliter leven we als gevangenen van de optelsom van onze blindheden en vanzelfsprekendheden.

brain vision forward blog mark 1 | Vision Forward International

“En dit is precies waar ik merk dat wij met Vision Forward ongelofelijk veel waarde toevoegen: mensen laten inzien dat bijna alles voorgeprogrammeerd is. Wil je andere resultaten? Dan zul je eerst inzicht moeten krijgen in je eigen voorgeprogrammeerde machine. Pas daarna kun je je eigen machine anders (succesvol) voorprogrammeren.”

Welke podcast zou je aanraden?

“Ik kan nu wel een verzonnen antwoord gaan geven, maar ik beken schuld aan een guilty pleasure. Ik ben een ongelofelijke wielerfanaat en nu de Tour de France is begonnen luister ik veel podcasts over dit evenement.”

“De journalist Thijs Zonneveld maakt elke dag een podcast en hij staat bekend om zijn eigenwijze kijk op het wielrennen. Hij is zeker geen allemansvriend, heeft een duidelijke mening en dat maakt dat het prettig is om naar hem te luisteren.”

in het wiel vision forward 3 | Vision Forward International

Welke app gebruik je veel?

“Zakelijk gezien gebruik ik de LinkedIn app heel veel. Het is voor mij een makkelijke manier om op die manier feeling met de zakelijke markt en al haar ontwikkelingen te houden. Daarbij zijn er zo ontzettend veel creatieve geesten, met zoveel mooie ideeën. Het is een leuke en ook nuttige afleiding op momenten dat ik die zelf even op zoek.”

Dit is wat Stephan leest, luistert, en tot zich neemt om zichzelf te ontwikkelen.