Hoe ontwikkelen wij ons zelf?

Bij Vision Forward vinden we het belangrijk dat mensen zich ontwikkelen. Onze slogan is niet voor niets we innovate people. Dat houdt natuurlijk ook in dat we zelf daar het voortouw in nemen – wij ontwikkelen onszelf ook continu. Deze blog is de eerste uit een nieuwe categorie, waarin wij delen wat wij tot ons nemen om onszelf te ontwikkelen.

Wat gaan we precies delen?

Alle boeken, artikelen en podcasts die wij interessant vinden. Precies de zaken die op het Internet rond dwalen, waar wij nut van hebben (gehad) in onze eigen, persoonlijke ontwikkeling delen we met jullie. Alles op het gebied van sales of leiderschap, of puur individuele doelstellingen.

De Vision Forward partner die zijn top 5 nuttige én leuke zaken gaat delen, is Raquel!

Welk boek ben je nu aan het lezen?

“Ik ben wederom ‘Verbindend Vermogen’ aan het lezen, van Marco Buschman. Veel van wat ik doe in het dagelijks leven heeft te maken met de ontwikkeling van mensen en organisaties. Teamontwikkeling is hier zó belangrijk in. Daar gaat Verbindend Vermogen onder andere over.

En natuurlijk ook hoe je in verbinding staat met jezelf, met elkaar, en met de organisatie. Zo kom je samen verder. Door elkaar te begrijpen en te vertrouwen behaal je makkelijker gezamenlijke resultaten. De groei die je dan ziet ontstaan is mooi.”

Welk artikel heeft een positieve impact gehad op je?

“Joh, dat zijn er zoveel. Er zijn zoveel goede, leuke, en interessante artikelen, het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Mijn focus ligt echt op de ontwikkeling van mens en organisatie, en dat zijn ook de artikelen die ik het meest lees. Veel daarvan komen uit MT, maar ook in de weekend bijlage van het FD staan vaak interessante artikelen of via TEDtalks.

Een TEDtalk die er echt uitspringt is Take the Other to Lunch, van Elizabeth Lesser.

Dit gaat over in gesprek gaan met mensen waar je, zoals het lijkt, het niet mee eens bent. Lunch eens een keer met iemand waarmee je denkt het niet eens te zijn. Stel elkaar onbevooroordeeld vragen, probeer niet te overtuigen, te verdedigen of te interrumperen en probeer écht te kijken naar het individu en zijn of haar persoonlijke drijfveren, wees nieuwsgierig, luister en wees realistisch. Laat vooroordelen los. Meestal begrijp je dan pas wat de ander drijft en vind je overeenkomsten die je vooraf niet had verwacht. Dit blijft een les waar iedereen wel vaker aan herinnerd mag worden.”

ted logo fb vision forward 1 | Vision Forward International

Welke podcast zou je aanraden?

“Eigenlijk kom ik dan weer bij de TEDtalks. Of BNR Nieuwsverkenners / Zakendoen. Er is veel informatie, teveel om op te noemen. Ik kijk vaak wat er voorbijkomt en als het interessant is neem ik er de tijd voor.”

Welke app gebruik je veel?

“Als het gaat om zakelijk gebruik, gaat het voornamelijk om LinkedIn, en ook de Sales Navigator optie. Met nieuwe mensen in contact komen is natuurlijk van belang, maar ik vind dat ook echt leuk om relaties te ontwikkelen en samen mooie dingen te ontwikkelen en te doen. En dan begint het toch vaak bij LinkedIn of netwerken.”

Op welke nieuwsbrief ben je geabonneerd?

“Die van Vision Forward natuurlijk! Ik houd alle blogs goed in de gaten, en ik vind het ook leuk om deze stukken te delen. Daarnaast ben ik geabonneerd op MT, in verband met de laatste ontwikkelingen op het gebied van mens, leiderschap, organisatie, en teamontwikkeling. Jezelf scherp houden door specifieke externe bronnen is altijd goed.”

Dit is wat Raquel leest, luistert, en tot zich neemt om zichzelf te ontwikkelen. Lees hier de rest!